Protest mod Herning-modellen: - Tryk på bremsen

Socialpædagoger og rådgivere var i dag til møde med Børne- og familieudvalget for at give udtryk for, at de mener, at besparelserne går for stærkt.

Faglighed Dorte West
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

"Børn har det bedst, hvis de vokser op i Herning Kommune". Det skrev Jyllands-posten tilbage i april måned på baggrund af en analyse lavet af analysevirksomheden Kaas & Mulvad. 

Dengang sagde formanden for kommunens børne- og familieudvalg i Herning Kommune, Dorte West (V), at det blandt andet var Herning-modellen, der lå til grund. 

Denne Herning-model, som skulle hjælpe unge i kommunen med at følge med indlæringsmæssigt og socialt, og dermed stoppe stigningen i antallet af børn, der endte i specialtilbud, kom i dag under skarp kritik. 

Over 50 ansatte socialpædagoger, socialrådgivere og andre kommunalt ansatte var i dag mødt op til møde med Børne- og familieudvalget i Herning Kommune. Her ville de udtrykke deres bekymring over udviklingen i Herning-modellen. 

-  Vi er bekymrede for, at det går udover børnene, sagde Peter Sandkvist, der er kredsformand for socialpædagogerne i Midt- og Vestjylland. 

Herning Kommunes planer for at spare 14 millioner kroner på området betyder blandt andet, at døgninstitutionen lukker, og bliver erstattet af plejefamilier. Det vil Peter Sandkvist undgå. 

- Jeg håber, at Herning Kommunes politikere i Børne- og familieudvalget siger, at den plan, som de har lagt for at få økonomien til at hænge sammen, går for stærkt, og de er nødt til at trykke lidt på bremsen, hvad angår besparelserne, sagde Peter Sandkvist til TV MIDTVEST. 

Afleverede fagligheden til formanden

Inden mødet i Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune afleverede de mange socialt ansatte deres faglighed til formanden for udvalget. Nærmere bestemt gav de et stykke pap, hvor der stod faglighed på. Og det påvirkede Dorte West. 

- Jeg tager det som et udtryk for deres bekymring, og den bekymring tager vi selvfølgelig med os, men jeg tager det som et udtryk for, at vi har nogle engagerede medarbejdere, som rigtig gerne vil arbejde med børn og deres familier, også i forhold til Herning-modellen, sagde Dorte West til TV MIDTVEST. 

Døgninstitutionens lukning var dog meget bevidst fra kommunens side, da udvalget ser plejefamilier som en bedre løsning. 

- Det er plejefamilier, vi satser på, for vi mener, at det er bedre at vokse op i et miljø, som er tættere på et normalt børneliv, end at vokse op i en døgninstitution, sagde Dorte West. 

Efter mødet følte de, at de var blevet lyttet til. 

- Jeg har en forhåbning om, at vi er blevet hørt, og at de har fået en større indsigt i den følelse vi har af at blive koblet af i processen, sagde Vanja Horvat Pedersen, der er netværksmedarbejder i Herning Kommune.