Presset stiger på minister

Minister for Landdistrikterne, Carsten Hansen er under pres. Flere efterlyser konkrete planer, der kan gavne netop vores landsdelen.

carstenHansen.jpg

De kræver initiativer og planer, der kan gavne udviklingen - og gerne hurtigt.

- Jeg synes, det er på tide, at vi får den her interesse for vores område, lyder det fra Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen ovenpå dagens besøg.

Penge til udvikling

Hun og borgmesterkollegaen på Mors, Lauge Larsen, vil blandt andet gerne have flere midler til udvikling af Mors og Thy.

Det var første gang ministeren var i landsdelen for at opleve udkants Danmark med egne øjne, og han fik besøgt Bio Mors, et nyt havneprojekt ved Sundby Havn og Cold Hawaii i Klitmøller.

Savner handling

Det er ikke kun borgmesterene, der savner handling fra den nye minister. Formanden for Danmarks Landdistrikter - Steffen Damsgaard - er også ved at blive utålmodig.

- Der er stort behov for indsatser omkring erhverv og beskæftigelse. Det er nødvendigt med en indsats omkring bosætning og det eneste vi har set indtil videre er en indsatspulje til nedrivninger som er blevet fjernet, siger Steffen Damsgaard.

Se reportage fra dagens besøg og hør ministerens reaktion på kritikken her: 

1:54
Presset stiger på landets første minister for Landdistrikterne. Flere efterlyser konkrete planer der kan gavne netop vores landsdel og gerne hurtigt. I dag var Carsten Hansen så på besøg for første gang - for netop at opleve udkants Danmark med egne øjne.