Populært at blive bager

De overkommelige arbejdstider er årsag til, at flere nu vil være bager. Bagernes arbejdstider er blevet mere normale i takt med bagerierne bliver større.

160212bager.jpg

I Viborg har bagermaster Claus Doktor netop åbet et kæmpebageri på 1200 kvadratmeter med 50 ansatte i Viborg - heraf 15 bagersvende.

Han mærker tydeligt, at flere får næsen op for lugten i bageriet.

 - Det er væsentlig nemmere nu, end det har været tidligere. Vi har haft rigtig mange henvendelser bare de tre dage, vi har haft åben, siger bagermaster Claus Doktor.

Vigtigt med familieliv

Anette Pedersen er glad for jobbet som bager. Arbejdstiden hedder nemlig otte til seksten.

 - Det betyder, at man kan have et familieliv ved siden af. Man skal ikke have et natarbejde som i gamle dage. Det er vigtigt for mig, siger Anette Pedersen.

For 30 år siden var der 3000 bagerbutikker i Danmark. Nu er der kun 750 tilbage.

 

2:09
Nye, store bagerier har igen gjort det populært at arbejde som bager. Det betyder bedre arbejdstider og flere kolleger.