Politiker lægger sag an mod staten

En politiker fra Thisted lægger sag an mod staten. Han er utilfreds med, at politiets efterretningstjeneste, PET, ulovligt registrerede ham og andre venstrefløjs- aktivister tilbage i 1980'erne

Fra 1981-86 blev Jens Otto Madsen overvåget af PET fordi han var aktiv på venstrefløjen. Han stillede op til byrådet i Frederikshavn og det nordjyske amtsråd for venstresocialisterne. Det var årsagen til den skærpede opmærksomhed fra PET.

Igennem 1980'erne demonstrerede han imod nye motorveje, og var med til at hoppe i Ålborg havn for at forhindre, at et amerikansk krigsskib lagde til. Men han afviser at have udført undergravende virksomhed.

I dag er Jens Otto Madsen forstander for VUC Thy Mors.

Efter at det er kommet frem, at han er blevet overvåget i al hemmelighed, vil han og to andre tidligere venstresocialister, Per Clausen og Preben Poulsen, hive staten for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Han håber at retssagen kan være med til at plcere et politisk ansvar for den hemmelige overvågning.

Interview med Jens Otto Madsen om baggrunden for sagsanlægget:

 

Se desuden PET-kommissionens rapport, hvori det fastslås, at Jens Otto Madsen og andre venstreaktivister blev overvåget her.