Politiet er tømt for ressourcer

Tillidsmand hos lokalpolitiet i Ringkøbing anholder ikke halvdelen af dem han burde.

Politi-Boede-Bil1.jpg

Det danske politi har alt for få ressourcer, og det går ud over borgerne der bliver afvist, når de kontakter politiet. Det siger tillidsmand hos lokalpolitiet i Ringkøbing Jens Erik Damgaard til Ekstra Bladet.

- Det krænker virkelig min retsfølelse som betjent, når jeg må lade en gå, fordi jeg simpelthen ikke har ressourcerne til at anholde ham. Hånden på hjertet: Jeg anholder ikke halvdelen af dem, jeg burde, siger han.

Måtte vente fire timer på politiet

Kæresteparret Christian Pilgaard Petersen og Mie Rasmussen fra Skive er nogle af dem, der har måtte vente længe på politiets hjælp.

Parret oplevede, at en mand brød ind i overboens lejlighed som blev totalt raseret. Alligevel tog det fire timer inden politiet nåede frem.

- Det er en absurd situation at være i. Hele huset rystede og manden gik helt amok. Vi anede ikke, hvad han havde gang i og hvad han kunne finde på. Og så kan man ikke få hjælp, det er horribelt og grotesk, siger Mia Rasmussen til Ekstra Bladet.

- At vi ikke har ressourcer til at opklare de sager, vi har på bordet, går i første omgang ud over borgerne. Og det er min opfattelse, at det helt klart skaber mindre tryghed rundt om i lokalsamfundet, siger Jens Erik Damgaard.

En af grundene til de manglende ressourcer er politiets nye dyre Task Forces, der kan sættes målrettet ind på bestemte områder som f.eks. narko- og bandekriminalitet.

 Se indslag om politiets ressourcer, og mød kæresteparret der havde brug for hjælp herunder:

1:52
Der er nu så få politi-betjente, at man med rette kan kalde ordensmagten for et discount-politi.Det står flere politifolk frem og siger offentligt

1:29
Der er eksempler på, at politiet ikke altid kommer, når man kalder. Heller ikke selv om der er tale om ganske alvorlige episoder