Politiet dropper sag mod tidligere Vestas-bosser

Bagmandspolitiet har indstillet efterforskningen mod to tidligere chefter i Vestas.

Vestas_vindmoeller10_0.jpg

Den tidligere finansdirektør i Vestas, Henrik Nørremark, er ikke længere sigtet for mandatsvig. En tidligere salgschef hos vindmøllegigaten, der også var mistænkt i sagen, får heller ikke en sag på nakken. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet bagmandspolitiet - har valgt at droppe sagen.

- Vores efterforskning har ikke afdækket beviser, der kan underbygge, at der skulle være foregået noget strafbart. Derfor har vi afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelsen mod den tidligere finansdirektør. Den tidligere salgsdirektør har ikke været sigtet. Nu lukker vi sagen, og der bliver derfor ingen straffesag mod de to tidligere Vestas-direktører, siger vicestatsadvokat Per Fiig i en pressemeddelelse. 

Sagen blev anmeldt af Vestas Wind Systems i december 2012. De to tidligere chefer var mistænkt for at de i forbindelse med at have indgået aftaler på vegne af Vestas, skulle have misbrugt deres stillinger til at indgå økonomisk byrdefulde aftaler for selv at opnå en økonomisk fordel.

Mistanken rettede sig mod projektaftaler indgået i 2009, 2011 og 2012 med et indisk og et dansk selskab.