Politiarbejdet bliver mere effektivt efter flytning

Fredag kan Midt- og Vestjyllands Politi begynde at flytte ind i nyt hovedkvarter. Det vil forbedre politiets effektivitet, lover politidirektøren.

Midt- og Vestjyllands Politis nye hovedkvarter i Holstebro har kostet over 200 millioner kroner.
Midt- og Vestjyllands Politis nye hovedkvarter i Holstebro har kostet over 200 millioner kroner.
Foto: Arkiv

Midt- og Vestjyllands Politi skifter hovedkvarter fra den gamle lokalstation på Polititorvet i Holstebro til det 12.000 kvadratmeter splinternye byggeri ved Gråkjær Arena.

Politidirektør Jens Kaasgaard overtager bygningen på fredag

- I og med at vi får det hele samlet, så skulle vi gerne blive mere effektive. Det skal give et bedre flow på forskellig vis. Selvom det har været udemærket, så vil det bare blive bedre. Det er helt sikkert, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Den nye bygning samler politiet, som i dag er fordelt på fire faldefærdige adresser i Holstebro. Og de forbedrede tekniske forhold kommer blandt andet vagtcentralen til gode.

Det nye hovedkvarter har kostet over 200 millioner kroner, men der kommer ikke fyringer i kølvandet på flytningen - i hvert fald ikke som en direkte følge af flytningen.

- Vi var jo heldige, at det her var en del af det tidligere politiforlig, hvor man aftalte, at vi skulle have en ny hovedstation, som skulle finansieres af de midler dengang. Så på den måde vil det ikke påvirke vores økonomi, siger Jens Kaasgaard til DR P4 Midt & Vest.

Politidirektøren forventer, at alle 440 medarbejdere er flyttet ind i det nye hovedkvarter senest d. 1. juni 2016.