Plaget af rotter: Nu flytter Stine i campingvogn med to børn

Boligselskabet regner dog med, at hun kan flytte tilbage i løbet af et par dage. En tømrer og en murer har nu undersøgt lejligheden.

Stine Guldhammers lejlighed i Ikast er plaget af rotter.

Derfor har hun i en måneds tid boet hos venner og familie - og mandag tog hun så en ny nødløsning i brug: Sammen med sine to drenge flyttede hun ind i en campingvogn, der står hos en af hendes bekendte.

- Det er måske hyggeligt nok de første fire dage, men så tror jeg, at det bliver lidt crowded med to drenge på syv og ni. Men nu må vi lege campingferie et stykke tid, siger hun.

Stine Guldhammer bor til leje hos Bo Midtvest i Ikast. Boligselskabet har tilbudt at genhuse hende i en anden lejlighed, men den har hun sagt nej til, fordi den ligger på første sal. Og da hun lider af gigt, kan hun ikke klare trapperne. 

- Jeg kan ikke bo i den lejlighed. Det er ikke fordi jeg er utaknemmelig. Det dur bare ikke med mit helbred, siger hun.

TV MIDTVEST fortalte første gang om Stine Guldhammers situation søndag. 

I weekenden skulle hun være vendt tilbage til sin lejlighed hos Bo Midtvest. Hun havde forladt lejligheden på grund af rotterne, og da hun vendte hjem, regnede hun med, at problemet var løst. Men det var ikke tilfældet.

- Der er jo kradsen overalt. Altså det er højt og forfærdeligt. Så man kan jo virkelig høre, hvordan de pibler rundt, sagde hun søndag til TV MIDTVEST.

Stine Guldhammer er ikke den eneste beboer i området, der er plaget af rotter. Flere af lejerne i ejendommen kritiserer Bo Midtvest for at være for langsom til at reagere på rotteplagen.

Per Dyhr Jensen, der er direktør i Bo Midtvest, betegner det som "drønhamrende ærgerligt", at der er konstateret rotter i lejemålene. Han mener, at det skyldes et nærliggende kloakarbejde

Han siger, at boligforeningen straks sørgede for at få sat fælder op, da man første gang hørte om problemet. 

Og i dag mandag blev der så gjort en ekstra indsats, som gerne skulle betyde, at Stine Guldhammer meget hurtigt kan vende tilbage til sin lejlighed.

- Nu har der været tømrer og murer på, så jeg håber, at hun kan flytte tilbage i løbet af få dage, siger Per Dyhr Jensen.

Stine Guldhammer håber det bedste - men tvivler.

- Jeg tror faktisk, at rotterne er under mit gulv, så jeg tror, at det skal rives op. Men det må de jo finde ud af, siger hun.

Rotter har tvunget Stine Guldhammer ud af sin lejlighed og ind i en campingvogn med sine to sønner.