Politiet advarer: Pas på tricktyvene lige nu

Adskillige tricktyve huserer i det midt- og vestjyske for tiden, og derfor opfordrer politiet alle borgere til at passe på.

Politikommissær Henning Præstegaard, lokalpolitiet Herning.
Politikommissær Henning Præstegaard, lokalpolitiet Herning.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Det er sæson for tricktyverier i øjeblikket, og derfor advarer politiet nu alle om at være ekstra forsigtige, når pinkoden til dankortet trykkes ind i supermarkedet eller i hæveautomaten.

Særligt oplever politiet, at det er ældre medborgere, tricktyvene går efter, fortæller politikommissær Henning Præstegaard.

-  Det sker typisk i forbindelse med, at de har været i supermarkedet for at handle ind. Der opholder sig personer tæt på dem, når de indtaster deres kode til deres hævekort.

- Efterfølgende retter de henvendelse til den ældre og forvirrer dem. De kan finde på at udgive sig for, at de skal vise noget, eller at de har tabt noget. Her lykkes det dem ofte at stjæle enten hele tegnebogen eller at få franarret den ældre medborger sit hævekort, siger Henning Præstegaard.

Betalingskortene bliver ofte misbrugt til at hæve store kontantbeløb i hæveautomater.

Bølge af tricktyverier i Midt- og Vestjylland

Flere byer i Midt- og Vestjylland har gennem de seneste dage været hårdt plaget af tricktyvene.

Mandag og tirsdag var det guldsmede i Skive og Silkeborg, der havde besøg af de ubudne gæster, og sidst på ugen har der været en håndfuld tilfælde af tricktyverier i dagligvarebutikker, blandt andet i Herning.

Ifølge politiet udnytter tricktyvene, at der i sommerferieperioden er afløsere i butikkerne, som kan være mindre opmærksomme end det sædvanlige personale.

Det er blandt andet en af årsagerne til, at det handler om at passe godt på lige nu.

- Hvis der er nogle, der står tæt på i kassekøen, når du skal betale varer, så sørg for at de er væk og beskyt din kode på den bedst mulige måde, siger Henning Præstegaard. 

Hvis du er så uheldig  at miste dit dankort, opfordrer politiet dig til at rette henvendelse til banken med det samme for at få spærret kortet.

0:46