Nyt børneambulatorium i Thisted sparer tid og kilometer

Mandag indvier Regionshospital Nordjylland nyt Børn og Unge Ambulatorium i Thisted.

Thisted Regionshospital Nordjylland
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Det er mere end 15 år siden, borgerne i Thisted, Morsø og Jammerbugt kommuner har haft nem adgang til et børneambulatorium. I stedet har det været nødvendigt at tage hele fridage og køre mange kilometer for at få børn og unge til undersøgelse.

Men det bliver der nu lavet om på. Mandag morgen indvier Region Nordjylland nemlig Børn og Unge Ambulatorium på Regionshospital Nordjylland i Thisted.

Det nye ambulatorium bemandes af specialuddannede børne- og ungelæger fra Regionshospital Nordjylland i Hjørring, som tre dage om ugen vil stå for forventeligt 750 patientforløb for børn og unge patienter i Thy, Mors og Jammerbugt Kommune hver eneste år. 

Hospitalsdirektør Henrik Larsen glæder sig til, at den ny funktion tages i brug:

- Vi realiserer med det nye Børn og Unge Ambulatorium en del af Regionsrådets strategi for udviklingen af Regionshospital Nordjylland i Thisted, ”Fremtidens Thisted”. Børn og Unge Ambulatoriet bliver en af fem kernefunktioner for vores hospital i Thisted. Vi kommer til at tilbyde ambulant udredning og behandling til et stort antal familier med syge børn og unge fra nærområdet. Og vi gør det på samme høje niveau som på Regionshospital Nordjyllands Børn og Unge Ambulatorium i Hjørring, siger hospitalsdirektøren.

Det er ledende overlæge Elke Longin, der kommer til at stå i spidsen for det nye Børn og Unge Ambulatorium i Thisted. Og hun har kun mødt glade patienter og forældre.

- Nu får patienterne i Thy, på Mors og Jammerbugt et ambulant tilbud i Thisted, som for dem er meget tættere på deres hjem. Og de er virkelig glade for udsigten. Det er en stor lettelse for mange familier, hvor forældrene og deres barn tidligere var vant til at skulle tage fri fra arbejde det meste af en dag, når de skulle på børneafsnittet, fordi det har ligget langt væk, beretter den ledende overlæge.

Forventningen er, at der fremover på årsbasis vil være 750 patientforløb i Børn og Unge Ambulatoriet i Thisted.

- Så der er mange familier, der sparer tid på det her. Og får øget livskvalitet, siger Elke Longin.