Vejr: Vi får ugens flotteste dag

Vi kan få de højeste temperaturer i over en uge på en flot og solrig sommerdag.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

De fleste steder i landet kan man onsdag glæde sig til en solrig dag, men den rigtige sommervarme lader endnu vente på sig, og temperaturerne når igen blot lidt over 20 grader.

Selv om det de kommende dage blive noget varmere, er der de næste fem dage risiko for perioder med byger. Dermed ser onsdagen med sit solskinsvejr ud til at blive ugens flotteste dag.

Satellitbillede klokken 06.11 den 10. juli.
Satellitbillede klokken 06.11 den 10. juli.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Solrigt vejr i stort set hele landet

Vi er i stort set hele landet stået op til klart vejr, som i store træk ventes at fortsætte resten af dagen.

Der venter derfor en solrig dag, hvor man kan nyde mere end 14 timer med solskin, og mange steder i landet vil Solen skinne fra en blå himmel.

Kun få steder kan det flotte vejr blive drillet af skyer og måske en lokal byge.

Prognose: Skydække klokken 16.
Prognose: Skydække klokken 16.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det er i den sydvestligste del af Jylland, hvor skyer i løbet af dagen kan drive ind fra Nordsøen. På Bornholm er det skyer fra Sydsverige, der truer, og de svenske skyer kan måske også give Bornholm en enkelt byge.

Op til 22 graders varme

Med en let til jævn nordvesten- og vestenvind, der vil blæse ind over Danmark, bliver det køligst ved Jyllands vestkyst, mens onsdagens højeste temperaturer kan ventes, hvor luften har fået lov at bevæge sig længst tid hen over den solopvarmede jordoverflade.

Dagens højeste temperaturer vil man således kunne nyde i Østjylland, på Fyn og på den østlige del af Sjælland, hvor termometret vil kunne vise op til 22 grader.

Prognose: Temperaturer onsdag klokken 16. 
Prognose: Temperaturer onsdag klokken 16. 
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

De fleste steder i landet vil man få 18 til 20 grader, der må betegnes som værende i den lidt kølige ende for det, der ellers bliver en helt almindelig, flot, dansk sommerdag.

Den normalt højeste dagtemperatur i juli er fra perioden 2006 til 2015 i gennemsnit 21,8 grader.

Skulle temperaturen onsdag nå 22 grader, vil det være den varmeste dag i mere en end uge. Ikke siden 1. juli har temperaturen været over 21,9 grader.