Nyd vejret lørdag - der kommer solskin til de fleste

Vi er inde i en ustadig periode, men lørdag bliver et vejrmæssigt lyspunkt.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Weekendens første dag er i gang - og den bliver med afstand den bedste - rent vejrmæssigt.

For en kort stund blæser lun luft ind over Danmark fra vest, og det sender i dagens løb temperaturerne op på 17-18 grader, hvor det bliver varmest. Når vinden blæser fra vest, vil det blive varmest i de østlige landsdele.

Derfor kunne lørdagens højeste temperaturer meget vel findes på det østlige Sjælland og i Københavnsområdet sent lørdag eftermiddag.

Derimod bliver det noget køligere i den vestlige del af Jylland, hvor en op til hård vind fra Nordsøen holder temperaturerne på et mere behersket niveau på mellem 12 og 14 graders varme.

Sådan vil vejret tage sig ud lørdag eftermiddag. 
Sådan vil vejret tage sig ud lørdag eftermiddag. 
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Helt lokalt kan der komme enkelte byger i eftermiddagstimerne over det vestlige Jylland.

De fleste får solen at se

Til gengæld bliver det i den nordlige del af Jylland, at man får mest at se til solen lørdag. Der bliver ikke tale om solskin fra en skyfri himmel, men i lange perioder vil man kunne nyde godt af solens stråler. Dermed vil de mange deltagere til Aalborg karneval kunne nyde vejret udendørs uden at tænke på regntøj.

Længere mod syd og øst er der lørdag morgen og formiddag flere skyer, men i eftermiddagens løb vil det også her begynde at klare op. Det er i den forbindelse, at eftermiddagstemperaturerne kan stige til 17-18 graders varme, og da vinden her heller ikke vil blæse ligeså kraftigt, vil man opleve en næsten sommerlig eftermiddag.

Højeste temperaturer lørdag eftermiddag. Det bliver varmest over Sjælland og Lolland-Falster, hvor temperaturen kan nå 17-18 graders varme.
Højeste temperaturer lørdag eftermiddag. Det bliver varmest over Sjælland og Lolland-Falster, hvor temperaturen kan nå 17-18 graders varme.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Bornholm ligger i den klare luft, men der er dannet havgus nær kysten som kan genere de næste par timer - men også her, er en pæn eftermiddag i vente.

Søndag med regn mod syd

Får man ikke nydt vejret lørdag, så er mulighederne lidt mere begrænsede søndag - i hvert fald hvis man foretrækker tørvejr.

Et lavtryk sender fronter op over den sydlige del af Danmark, og her vil der i perioder komme regn - i første omgang først på dagen og igen senere på dagen.

Til gengæld kan nordjyderne igen søndag se frem til en dag, hvor solen kan komme til at skinne i perioder.