Pablo er endelig hjemme igen

Narkohunden Pablo blev stjålet to gange på to dage, men nu er han endelig hjemme igen.

Til hverdag har narkohunden Pablo sin gang i Karup, hvor han sammen med sin ejer arbejder for Air Force Training Centers hundetræningscenter.

Eller det havde han.

I tirsdags blev han stjålet fra sin hundegård i Aarhus, men allerede dagen efter blev han heldigvis fundet igen. Han nåede dog ikke at være hjemme en enkelt dag, før tyvene havde klippet sig igennem hegnet i hans hundegård og stjålet ham endnu igen.

Pablo sidste gang, han kom hjem til sine ejere. Dagen efter var han igen forsvundet.
Pablo sidste gang, han kom hjem til sine ejere. Dagen efter var han igen forsvundet.
Foto: TV2 Østjylland

To er sigtet

Søndag fik politiet et tip om, at Pablo skulle befinde sig på en adresse i Sabro. En patrulje fandt på stedet hunden låst inde bag en låst dør, og to mænd på 17 og 21 år fra Sønderborg blev anholdt og sogtet for tyveri af hunden.

Heldigvis har Pablo det godt, og han er nu hjemme ved sin ejer Michael Johansen i Aarhus.

Hos Air Force Training Center har de haft besøg af hunden og ejeren. Sektionschef Heine Andersen fortæller til TV MIDTVEST, at tyvene har forsøgt at farve hundens pels, så han ikke længere var genkendelig. Samtidigt har de også fundet Pablos hundechip og skåret den ud.

- Vi har evalueret på det, og han sover ikke ude længere. Enten kommer han ind her ved forsvaret, ellers tager Michael ham med indenfor, indtil vi finder en løsning, fortæller han.

Hundefører Michael Johansen med Pablo, der bor hos familien i Aarhus.
Hundefører Michael Johansen med Pablo, der bor hos familien i Aarhus.
Foto: TV 2 Østjylland

Stod i hundegård natten efter tyveri

Historien om tyveriet om Pablo er i den grad gået viralt, og en af de ting, som mange har kommenteret på er, at Pablo ikke var inde i huset ved sine ejere, men i stedet stod i en hundegård lige efter, at han var blevet stjålet.

Det er der dog en god forklaring på.

- Hundegården er altså hans hjem. Som tjenestehundefører er jeg på arbejde otte timer om dagen, og der er Pablo med. Når han kommer hjem, så er han træt, ligesom vi mennesker er, når vi går på arbejde, og han har simpelthen behov for noget hvile, og det har han herude, hvor han er sig selv. Fordi hvis han ligger inde i huset, hvor jeg går rundt, så vil han hele tiden ligge og holde øje med mig, for det er jo sjovt der, hvor jeg er, og det vil han ikke slappe ordentligt af ved inde i huset, fortalte den frustrerede hundefører, Michael Johansen, i torsdag.

Tyvene havde klippet hegnet op i Pablos hundegård.
Tyvene havde klippet hegnet op i Pablos hundegård.
Foto: TV 2 Østjylland

Han forstår dog godt, at det kan virke mærkeligt for nogle personer, at han allerede samme nat som hunden er fundet vælger at lukke sin hund ud i gården.

- Jeg kan godt forstå, at folk tænker, som de gør. Og jeg tænker også, om det kan være rigtigt. Men omvendt er der ikke nogen, der skal bestemme, om han skal lukkes inde i en kælder eller i et hus på grund af det her. Det kan simpelthen ikke passe. Han har det rigtigt, rigtigt godt med at være herude, slår han fast.

- Forhåbentligt kan vi fortsætte med det, men vi kan godt se, at det kan gå hen og blive besværligt fremover, tilføjer han. 

Se indslaget fra i torsdag, da Pablo endnu engang var forsvundet.