Kongelig danser fra Sørvad: På vej til Hongkong for at danse ballet

Ditte Baltzer startede på balletskolen i Holstebro som 8-årig. Nu er hun 19 år og er en del af Den Kongelige Ballet.

Ditte Baltzer
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

For 11 år siden blev Ditte Baltzer optaget på balletskolen i Holstebro. I dag er den nu 19-årige danser fra Sørvad slået igennem for alvor; som en del af Den Kongelige Ballet.

- Det var sådan en lillepigedrøm om at blive balletdanser og danse rundt i smukke kjoler. Jeg er glad for, at jeg er gået hele vejen. Det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse for mig, siger Ditte Baltzer.

5:37
Se arkivklip fra 2008, hvor Ditte Baltzer var til optagelsesprøve på Balletskolen i Holstebro.

Kongelig danser vender hjem

I den her uge er Ditte Baltzer tilbage, hvor det hele startede; nemlig på balletskolen i Holstebro. Her skal hun hele ugen undervise balletbørn på sommerskole.

- Det er her det hele startede, så det er meget sjovt – også det, at jeg nu er på den anden side af det og får lov til at undervise, siger Den Kongelige Balletdanser.

41 elever fra hele landet fra 3.-7. klasse er med på sommerballetskolen i Holstebro, og de får blandt andet undervisning af Ditte Baltzer.

- Jeg får også selv noget ud af det, for jeg får også selv lov til at tænke over, hvordan jeg egentlig gør den her bevægelse og så videre, forklarer den 19-årige danser.

På vej til Hongkong

I dag bor Ditte Baltzer i København. Til august skal hun sammen med en mandlig danser til Hongkong og danse Sylfiden, men drømmene for fremtiden er i Danmark.

- Jeg vil helst bare være i Danmark i kompagniet her, for det er nærmest som en stor familie, siger Ditte Baltzer.

Ditte Baltzer startede sin dansekarriere i Holstebro.
Ditte Baltzer startede sin dansekarriere i Holstebro.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST