Overblik: Stormen giver store problemer

Stormen har nu raset over landsdelen de sidste mange timer, og der er sket flere skader.

Torsdag aften har stormen Bodil har givet store problemer og en masse ekstra arbejde til myndighederne.

- Vi har rigtig store skader, og vi har haft utrolig travlt på området med væltede træer osv., siger Martin Løye, der er leder af stormberedskabet ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt og Vestjyllands Politi har modtaget over 1000 opkald, og der har været mange opgaver at rykke ud til.

 - Det har været en rigtig voldsom storm, især mellem 16-18 har vi haft utrolig travlt, siger Martin Løye, der er leder af stormberedskabet ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Væltede træer og løse tagsten

Ifølge politiet så har opgaverne primært drejet sig om væltede træer, der gav problemer for trafikken og løse og flyvende tagkonstruktioner. I Hvide Sande er en fiskekutter sunket, og i Thorsminde er flere mindre både sunket.

Torsdag aften er næsten alle veje er hårdt ramt af væltede træer og kan derfor give problemer i trafikken. Beredskabsstyrelsen begynder at rydde vejene i vilkårlig rækkefølge. Både vindstyrken og vandstanden er faldende, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tag blæst af efterskole

På Dejbjerglund efterskole ved Skjern er dele af taget på skolens kulturhus blæst af. Undertaget er tilbage, men tagpap og isolering er væk. Forstander Kjeld Christiansen vurderer at mellem 25-75 procent af taget er beskadiget.

- Flere af rummene i huset indeholder meget teknik, men vi kan stadig ikke vurdere hvor meget, der har taget skade, siger forstander Kjeld Christiansen.

Ifølge DMI i Karup bliver stormen over landsdelen frem til fredag, men vil langsomt aftage i styrke.

Her er det billeder fra en boligblok i Struer, hvor taget er blæst af.