Ornitologforening: Mårhunde skal væk - men pengene er for få

I den danske forening for ornitologer er formanden, at det er gået helt galt med mårhunden. Der mangler penge, lyder det.

I Dansk Ornitologisk Forening er formand Egon Østergaard ikke imponeret over den danske indsats mod invasive arter og herunder mårhunde. De er skadelige og hører ikke hjemme i Danmark.

- Det er gået grueligt galt. Det er jo en invasiv art, der slet ikke hører til i Europa. Den er formentlig sluppet fri fra pelsdyrfarme og har nu bredt sig – også her i Danmark. Vi må bare konstatere, at vi ikke kunne udrydde den, som vi troede for år tilbage, siger han til TV MIDTVEST.

Han mener, at det kommer til at tage mange år at få hundedyret fjernet fra den danske natur.

- Det er jo et spørgsmål om penge, hvor meget man skal gå til de her invasive arter. Det kræver store ressourcer at udrydde de her arter, som vi ikke vil have i Danmark, uddyber Egon Østergaard.

For ham at se er der kun én løsning: Skyd den væk.

Flere end 200 mårhunde har sat fokus på problemet

I Ringkøbing-Skjern Kommune har de alene i 2018 skudt 203 mårhunde.

- Hvis vi vil have en alsidig natur, så skal vi bekæmpe den, fortæller Harry Jensen, der er jæger og tidligere politiker.

- Når den får mange unger, og ovenikøbet er kønsmoden i løbet af et år, betyder det, at den har en formeringsevne ud over det sædvanlige.

Ud over mårhunden var der ifølge Miljøstyrelsen pr. den 19. oktober 2017 122 invasive arter i Danmark.