Opdateret: Byrådsmedlem får lov at blive

På et ekstraordinært møde i aften har Ikast-Brandes byråd besluttet, at Ismail Yalcin beholder byrådspladsen på trods af beskyldninger om, at han har påvirket vælgere på stemmestedet i Ikast.

Onsdag aften blev Ismail Yalcins skæbne som byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune afgjort. Og det nyvalgte byrådsmedlem får lov at beholde sit mandat.

- Beslutningen er énstemmig, men det var også med nogen murren, siger det konservative byrådsmedlem Heinrich Rune.

Da resultaterne ved 02-tiden på valgnatten løb ind var der jubelråb og knyttede næver, da 199 personlige stemmer havde sendt den unge tyrker ind i byrådet. Siden anklagede socialdemokraten Yildiz Kabar, der ikke kom ind, Ismail Yalcin for at have talt tyrkisk som valgtilforordnede ved valgstedet i Ikast-Brande Arena. Det er ulovligt. I aften blev Yildiz Kabars klage behandlet i byrådet. Konsekvensen kunne i yderste konsekvens være, at Ismail Yalcin blev frakendt mandatet for valgfusk. Men det skete ikke.

- Vi giver Ismail Yalcin en henstilling om, at det her ikke er i orden. Men ligefrem, at han ikke kan komme ind i det nye byråd, det tror jeg måske er for meget, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Frank Heidemann.

- Flere er overbevist om, at der var foregået noget, mig selv inklusive, men man kunne ikke bevise noget, siger Heinrich Rune.

Inden mødet har en støttegruppe for Ismail Yalcin meddelt, at de laver en demonstration til støtte for det nyvalgte byrådsmedlem. 150 forventes at deltage.