Nyt ulvekort: Slår sig ned i Midtjylland

Et nyt kort over ulvenes færden bekræfter, at ulven har slået sig ned i Midtjylland. (Foto: Bo Skaarup, Skandinavisk Dyrepark)

Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet har offentliggjort et nyt kort over ulvens færden i Danmark i 2014. Det fastslår, at ulven er kommet for at blive i Midtjylland. Kortet bygger hovedsagelig på fotografier fra vildtkameraer og spytprøver, der er foretaget på kadavere af vildt og husdyr og analyseret for DNA.

ulvekort2014.jpg

- Individ-analyserne af ulve i 2014 har indtil videre afsløret, at den hanulv, der blev påvist 7 gange i det midtjyske fra februar til juli i 2013, stadig findes i det midtjyske. Det betyder, at vi dermed må siges at have det første bevis på, at ulven er fastboende i Danmark, siger seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet.

Ifølge den tyske ulveekspert Ilka Reinhardt betragtes en ulv, der er blevet påvist mindst to gange i det samme område med seks måneders mellemrum at være hjemmehørende i området.

Der er stadig kun fundet DNA-prøver fra hanulve, og forskergruppen fra Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus har på trods af rygter endnu ingen dokumentation for hverken hunulve eller ulvehvalpe i Danmark.