Nyt system skal stoppe svindel med Dankort

Butiksejerne bliver nu sikret bedre mod svindlere, lover Nets.

Der er hjælp på vej til de butiksejere, der mister penge på nethandel med stjålne Dankort.

Nets vil i løbet af efteråret indføre et nyt system, der både skal være med til at stoppe den kriminelle trafik og samtidig fritage forretningerne for ansvaret, hvis det alligevel skulle gå galt.

Kaspar Koch Christensen, der er vicedirektør for misbrugsbekæmpelse i Nets, fortæller, at selskabet indfører det såkaldte 3D Secure-system på Dankortet.

- Man laver en ekstra validering af, at kortholderen er den, som han udgiver sig for at være. Det vil sige, at hvis de kriminelle forsøger at begå misbrug, vil de blive afvist, fordi de ikke har den nødvendige sikkerhedskode, fortæller han.

TV MIDTVEST fortalte fredag om butiksejer Allan Makhoul fra Holstebro, der var blevet så frustreret over misbrug med stjålne kort, at han til sidst valgte at foretage en civil anholdelse af en af de formodede svindlere.

Makhoul har mistet mange penge, fordi svindlere har bestilt varer i hans butik med stjålne dankort, og TV MIDTVEST har siden været i kontakt med andre forretningsdrivende, der har samme problem.

Nets erkender, at der i dag er mulighed for svindel - men der skulle der altså nu blive rettet op på. 

3D Secure-systemet fungerer på den måde, at kreditkortet bliver koblet sammen med en mobiltelefon. Når man bestiller en vare over nettet, får man tilsendt en kode per SMS - en kode man skal bekræfte, før man får lov til at betale.