Nyt skibsværft i Hanstholm

Tre Hanstholm-virksomheder er gået sammen om at skabe et helt nyt skibsværft i Hanstholm. Det nye værft vil særligt satse på norske kunder.

Tre Hanstholm-virksomheder er gået sammen om at skabe et helt nyt skibsværft i Hanstholm. Hanstholm Skibssmedie, Hanstholm Ny Flydedok og Hanstholm Smede og Maskinværksted har sammen med Sparekassen Thy stiftet det nye værft i Hanstholm, North Sea Yard.

Energi-løft til fartøjer

Det nye værft vil satse på et helt nyt marked. Mange fiskefartøjer er forældede og utidssvarende når det eksempelvist gælder energiforbrug. Det vil det nye værft tilbyde løsninger på med en nyt koncept kaldet Trawler Boost.

- Det går ud på, at vi optimerer fartøjernes energiforbrug. Alle skibe kan nemlig mindst spare 10 procent af energiforbruget. Men for nogle fartøjer kan gevinsten være helt op til 30 procent eller mere, siger Jesper Petersen, der er direktør for det nye værft.

Det norske marked interessant

Direktøren vurderer, at der er et stort marked for det nye skibsværft. Han håber særligt at kunne tiltrække trawlere fra Norge. Dels er det norske marked et stort marked, men prisniveauet på de norske værfter er også højere end i Danmark. Derfor tror Jesper Petersen, at værftet i Hanstholm vil være særligt attraktivt for nordmændene.

Det nye værft starter officielt 1. oktober og den første båd ankommer til North Sea Yard i Hanstholm den 14. oktober.