Nyt liv i forsamlingshusene

Viborg Kommunes kulturliv skal flyttes ud i forsamlingshusene, for at sætte mere gang i kulturområdet i lokalsamfundene.

Under titlen "nyt liv i forsamlingshusene", skal 33 forsamlingshuse i Viborg Kommune nu underholde borgerne i lokalsamfundene. Det bliver blandt andet til foredrag med PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen og koncert med sangeringen Tina Siel.

Tilbudet blev givet til i alt 66 forsamlingshuse, og halvdelen har sagt ja til arrangementerne.

- Det er vi naturligvis rigtig glade for i Kommunen. Vi har introduceret det her som nyt liv i forsamlingshusene, og var jo spændte på, hvor mange der meldte tilbage, og det er jo helt overvældende, hvordan det er blevet positivt modtaget ude i de lokale forsamlingshuse, siger socialdemokraten Per Møller Jensen, formand for Kulturudvalget i Viborg Kommune.

Formålet med at flytte kulturarrangementerne ud i forsamlingshusene, er som titlen på arrangementerne indikerer, at skabe nyt liv i forsamlingshusene. Derfor har Viborg Kommune valgt at give penge til projektet.

- Det er ofte svært at få sådan et kulturelt arrangement til at løbe rundt, og derfor giver vi en hjælpende hånd, siger Per Møller Jensen.

Arrangementerne foregår i sæsonen 2009/2010.