Ny VFF-træner fra Østrig

Lars Søndergaard vender hjem fra trænerarbejde i Østrig for at overtage Viborg FF.

vff.jpg

50-årige Lars Søndergaard har skrevet under på en treårig kontrakt med Viborggenserne. Dermed afløser han Søren Frederiksen, der har stået i spidsen for VFF'erne siden Hans Eklunds farvel for tre måneder siden.

- Det har været en lang proces for os at finde frem til vores ny cheftræner. Vi har arbejdet med et bruttofelt af kandidater og har frem mod målstregen haft tre emner i spil, som alle kunne se et spændende perspektiv i jobbet. Men såvel sportsligt som menneskeligt har vi sat vores kryds ved vores førstevalg. Set i det lys er vi mere end almindeligt glade for, at det er lykkedes os at hente Lars Søndergaard hjem fra Østrig. Han matcher den profil, vi søgte, mere end 100 pct, siger VFF-direktør Morten Jensen til klubbens hjemmeside vff.dk.

Superliga inden tre år

Lars Søndergaard har været assistenttræner i AaB, men har fungeret som træner i forskellige østrigske klubber de seneste ni år. Han vil have Viborg tilbage i superligaen - men ikke nødvendigvis med det samme:

- Mit mål er helt klart, at den enkelte spiller udvikler sig - men også at holdet udvikler sig. Og så må jeg da indrømme, at jeg ikke er kommet hjem til Danmark for at spille i Viasat Divisionen. Derfor er det også et klart mål, at Viborg skal tilbage i SAS Ligaen inden for de tre år, som jeg nu i første omgang er i klubben, udtaler Lars Søndergaard.

Søren Frederiksen fortsætter i VFF som assistenttræner.

Link: Læs interview med Lars Søndergaard på VFF's hjemmeside.