Ny Vestas-chef kommer med ny strategiplan

Vestas har været gennem den ene strategiplan efter den anden for at få skuden på ret køl. Ny chef har ny plan.

Ny chef - ny strategi.

Det er den gængse fremgangsmåde, når en ny koncernchef skal sætte sig ordentligt til rette i direktionslokalet. Og for Vestas er der heller ingen slinger i valsen.

Den forholdsvis nye koncernchef Anders Runevad, der overtog roret efter den fyrede Ditlev Engel 21. august i år, barsler med en ny strategi, når 2013 er omme.

- 2013 vil markere afslutningen på Vestas’ turnaroundplan og begyndelsen på en ny strategisk retning, skriver Vestas i regnskabet for tredje kvartal.

- Vestas forventer at tage hul på dette næste udviklingstrin med forbedrede indtjeningsmarginer og en stærkt forbedret evne til at generere pengestrømme, skriver selskabet.

Det er planen, at der skal være 16.000 ansatte i Vestas, når året er omme. Fabrikslukninger, frasalg og fyringsrunder er midlet. Og ved udgangen af tredje kvartal var antallet af ansatte nede på 17.298.

Om den nye strategiplan kommer til at indeholde flere nedskæringer i antallet af medarbejdere på lønningslisten, løfter Anders Runevad ikke sløret for i kvartalsregnskabet.

- Strategien efter 2013 vil bygge på den implementerede forretningsmodel og organisation og vil fortsat fokusere på at optimere pengestrømme og indtjening, samtidig med at Vestas fastholder sin markedsleder position, står der.

/ritzau/