Nu vil Vestas betale til ulykkes-kryds

Farligt kryds ved Lem kan sikres for 600.000 kroner, mener kommunen. Vestas er klar til at betale 20 procent.

Ulykke i Lem-krydset

Vestas erklærer sig nu parat til at betale en del af regningen for at sikre et farligt kryds mellem Ringkøbing og Skjern.

Det oplyser vindmøllekoncernens executive vice president Anders Vedel til TV MIDTVEST.

Meldingen kommer efter, at tre personer i januar blev dræbt i krydset ved Lem, da en lastbil kørte op i en bil, der holdt tilbage for en vindmølletransport fra Vestas.

- Vi er klar over, at vores transporter til tider har en ikke uvæsentlig indflydelse på afviklingen af trafikken på landevejene. Da hovedparten af vores vingetransporter ud af fabrikkerne i Lem går igennem det pågældende kryds, har vi i samråd med Ringkøbing-Skjern Kommune besluttet, at vi bidrager med 20 procent til ombygningen af krydset. Vi mener ombygningen vil sikre en mere smidig afvikling af trafikken, skriver Vedel i en mail til TV MIDTVEST.

Vi er klar over, at vores transporter til tider har en ikke uvæsentlig indflydelse på afviklingen af trafikken på landevejene

Vindmøllekoncernen har tidligere over for Dagbladet Ringkøbing-Skjern afvist at betale, men med tilsagnet om støtte skulle der nu være bedre chancer for at finde en løsning i det farlige kryds, hvor der tidligere er sket flere alvorlige ulykker. 

Ingeniør i Ringkøbing-Skjern Kommune Jens Cordius oplyser, at han nu vil sende Vejdirektoratet et forslag til, hvordan krydset kan sikres. Kommunen lægger op til, at man laver en tilkørselsvej, så de store vindmølletransporter kan komme ud på hovedvejen efter flette-princippet.

Ingeniøren siger til TV MIDTVEST, at det kan gøres for 600.000 kroner, og kommunen foreslår, at Vejdirektoratet betaler 50 procent af regningen, kommunen 30 procent og Vestas 20.

Vejdirektoratet er vejmyndighed for området, men Ringkøbing-Skjern Kommune er indstillet på at betale en del af regningen for at få en bedre sikring af krydset end den, som Vejdirektoratet i første omgang havde lagt op til.