Region kunne ikke finde afløser: Nu overtager privat firma lægeklinik i Struer

Det vestjyske firma MedAssist overtager fra nytårsskiftet en lægepraksis i Struer.

Det er ikke første gang, at et privat firma overtager en lægepraksis i Region Midtjylland. I 2015 overtog tre private lægevirksomheder driften af fem forskellige lægehuse fordelt mellem Lemvig, Balling og Sunds. 
Det er ikke første gang, at et privat firma overtager en lægepraksis i Region Midtjylland. I 2015 overtog tre private lægevirksomheder driften af fem forskellige lægehuse fordelt mellem Lemvig, Balling og Sunds. 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

1366 patienter i Struer skal have ny læge. Region Midtjylland har netop valgt det vestjyske firma MedAssist, der har hovedsæde i Esbjerg, til at overtage en lægeklinik i Struer efter, at den nuværende praktiserende læge på stedet har valgt træde tilbage.

Regionen har sikret sig en treårig aftale med det vestjyske firma, og når den udløber, vil regionen forsøge at afsætte den til én eller flere praktiserende læger.

- Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, som patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis. Heldigvis vil MedAssist hjælpe os med at fastholde lægehjælpen lokalt, siger Annette Roed (S), der er formand for Udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Det er ikke første gang, at et privat firma overtager en lægepraksis i Region Midtjylland. I 2015 overtog tre private lægevirksomheder driften af fem forskellige lægehuse fordelt mellem Lemvig, Balling og Sunds. I 2018 var turen så kommet til Hvidbjerg, hvor Falck overtog lægeklinikken i Hvidbjerg.

MedAssist overtager klinikken, som ligger i Østergade 7 i Struer, fra den 1. januar 2020. Den bliver i dag varetaget af 60-årige Henrik Askholm.

- Vi glæder os til at overtage Henrik Askholms klinik i Struer og håber, det bliver en løsning, patienterne bliver glade for. Det er altid en udfordring at overtage en velfungerende klinik, hvor patienterne har kendt sin læge i mange år. Men vi forsøger at gøre overgangen så smidig som muligt, siger Nils Høgalmen, der er administrerende direktør i MedAssist.

Alle klinikkens patienter får et brev med et nyt sundhedskort, da klinikken skifter ejer og navn. Aftalen med MedAssist kan forlænges med et år, hvis Region Midtjylland ønsker det.

2:24
TV MIDTVEST 9. august 2018: Esther Jakobsens mand er alvorligt syg. Hver gang han tager til lægeklinikken møder han en ny læge. Det er parret utilfreds med.