Naturområde får betalingsparkering

Det kommer til at koste penge at parkere på 19 parkeringspladser ved strande og naturområder - heriblandt Bulbjerg i Thy.

Hvis man parkerer sin bil ved visse statslige naturområder, vil man fra foråret 2015 blive bedt om at betale parkeringsafgift. Betalingsparkering etableres ved 19 af de mest besøgte strande og naturområder - heriblandt Bulbjerg i Thy, hvor op mod 15.000 turister hvert år lægger vejen forbi.

Naturstyrelsen har besluttet at indføre betalingsparkeringen for at skaffe indtægter til at drive toiletter, vedligeholde borde og bænke - og fjerne affald.

-Vi vil gerne sikre ordentlige forhold for vores besøgende. Vi ved, at både danske og udenlandske gæster efterspørger gode faciliteter ved vores attraktive naturområder, især gratis toiletter. For at sikre det har vi valgt at kigge på nye indtægtsmuligheder, siger vicedirektør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe.

19 ud af Naturstyrelsens cirka 1000 skove og naturområder er fundet egnet til betalingsparkering. Der er blandt andet taget hensyn til, at der også skal være muligheder for at parkere sin bil i nærheden af disse steder uden afgift, hvis man parkerer lidt længere fra hovedindgangene.

Det er endnu ikke afgjort, hvor høj afgiften vil blive, men udgangspunktet er, at den skal afspejle det lokale markedsniveau. Det vil samtidig blive undersøgt, om der kan laves særlige ordninger for foreninger eller brugere, som ofte bruger parkeringspladserne.

Naturstyrelsen forventer, at de nye anlæg vil give en indtægt på ca. fem mio. kroner om året og kan træde i kraft inden sommeren 2015.

Se alle 19 fremtidige betalingsparkeringer her.