Naturfredningsforening har afleveret falske underskrifter

Naturfredningsforening har afleveret ukontrollerede og falske underskrifter til tidligere miljøminister.

Danmarks Naturfredningsforening har afleveret falske underskrifter til tidligere miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

De falske underskrifter indgik i en underskriftsindsamling i oktober 2015 som led i kampagnen "Red Kysterne". Det rapporterer Radio24syv, der har fået aktindsigt i indsamlingen med 123.000 underskrifter.

Ifølge Radio24syv har de samme personer skrevet under flere gange. Man kan blandt andet finde henholdsvis 14 og 11 underskrifter fra to personer med meget specifikke navne.

Men ifølge Danmarks Statistiks navnebase er der kun to eller færre personer i Danmark med de navne, skriver Radio24syv.

Derudover kan man også finde 177 underskrifter fra en person med navnet Kirsten Nielsen og samme antal underskrifter fra en person med navnet Jens Jørgen Nielsen.

I indsamlingen til Eva Kjer Hansen blev navnet 'test' også registreret 43 gange som underskriver. Underskrifter fra 'Anders And' og 'swagmaster9000' indgår også i indsamlingen.

Direktør i Danmarks Naturfredningsforening, Søren Bojer Nielsen, erkender, at de ikke har kontrolleret underskrifterne godt nok.

- Vi burde have tjekket, om det var den samme, der havde skrevet under mere end en gang, og om det var et ægte navn.

- Det er en fejl fra vores side, som ikke vil blive gentaget igen, siger han.

Han kender ikke det reelle antal underskrifter endnu, men siger, at der stadigvæk er tale om over 100.000 underskrifter.

- Vi har en sag, som møder kæmpe opbakning. Vi har ikke haft behov for at puste noget op, så det er møgirriterende at skulle bruge kræfter på sådan en sag, som vi burde have håndteret bedre, siger han.

Direktøren mener dog ikke, at sagen vil skade foreningens troværdighed.

- Efter min bedste overbevisning betyder det ingenting. Vi lever af vores troværdighed, og vi har vores troværdighed, siger han.