Nanna har et mål: Sjælden sygdom må ikke stoppe hende

Hun træner seks gange i ugen, selvom sygdommen gør ondt.

Nanna knokler i fitnesscentret seks gange i ugen.
Nanna knokler i fitnesscentret seks gange i ugen.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Hun er lige under halvanden meter høj, men hun har ikke dværgvækst. Det er kun hendes underarme, der er ramt af det, men de skal ikke stå i vejen for hendes drømme.

24-årige Nanna Poulsen fra Herning har hele sit liv været ramt af den sjældne sygdom 'Madelungs deformitet', der gør, at hendes knogler i underarmen har dværgvækst og dermed er blevet deforme.

- Det er en meget sjælden sygdom. Man ved faktisk ikke, hvor mange, der har det. Det er noget, man kan være bærer af, og så kan det være i udbrud. Men ved mig er det i udbrud, men hos mange i min familie er de bare bærere af det, forklarer hun.

Sygdommen betyder blandt andet, at hun har specielle hjælpemidler i køkkenet og ved computeren for at skåne knoglerne.

0:23
Nanna forklarer her om, hvordan sygdommen påvirker hendes arme.

Vil ikke stoppe

Seks gange hver uge går Nanna Poulsen i træningscentret, hvor hun knokler hårdt på. Det gør hun, fordi hun har et bestemt mål. Hun vil være et forbillede for andre, der også er anderledes.

- Hvis man har nogle skavanker, så ønsker jeg ikke, at man skal sidde derhjemme. Så vil jeg gerne, at man kommer i gang og viser overfor sig selv og omverden, at man ikke behøver have ondt af sig selv.

Nanna foran de tre priser, hun har vundet til BodyFitness.
Nanna foran de tre priser, hun har vundet til BodyFitness.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Lige nu regner hun med at stille op til Danmarksmesterskabet i BodyFitness, selvom hun ikke er kommet nemt til den drøm.

- Jeg var dømt til ikke at kunne vinde noget som helst. I min første konkurrence sagde dommerne, at jeg havde fået oplevelsen, men at jeg aldrig ville komme videre på grund af mine arme, fortæller hun.

Den dom var ved at slå hende ud, men efter tre måneder kom hun ovenpå igen. Sidenhen er det blevet til tre pokaler. 

4:03
Lær mere om Nannas hverdag her.