Mors-Thy henter farlig skytte hos lokalrivalerne

Den stærke højre back Jonas Gade skifter til Mors-Thy Håndbold.

Ligaklubben Lemvig-Thyborøn Håndbold mister fra næste sæson sit farligste våben i bagkæden til lokalrivalerne fra Mors-Thy Håndbold.

Det drejer sig om 24-årige Jonas Gade, der har skrevet en toårig kontakt med Mors-Thy.

- Jeg synes, at Mors-Thy Håndbold er et rigtig godt match for mig. Det minder på mange måder om det, jeg kender fra Lemvig-Thyborøn Håndbold gennem de sidste seks år bare i en større og mere professionel udgave: God opbakning fra lokalsamfundet, masser af frivillige kræfter, et godt træningsmiljø og en stærk klubkultur i ungdomsrækkerne, siger Jonas Gade i en pressemeddelelse.

Effektiv højre back

Den kommende Mors-Thy-spiller er venstrehåndet højre back - og en effektiv en af slagsen. Han er i denne sæson noteret for 96 mål og 63 assists i 19 kampe.

- I Jonas Gade får vi en arbejdssom tovejs-spiller med et højt niveau i begge ender af banen. Statistikken for kampene i år viser med al tydelighed, at udover at være en solid og stabil forsvarsspiller så sidder der en god og træfsikker venstrearm og et klogt håndboldhoved på Jonas, hvilket vi ser frem til at nyde godt af i Mors-Thy Håndbold, siger sportschef Henrik Hedegaard.

Både Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy kæmper i øjeblikket for at undgå ligaens sidsteplads, der betyder direkte nedrykning. Der er 14 hold i ligaen -  Lemvig-Thyborøn har 12 point på 12. pladsen, Mors-Thy har 10 point på 13. pladsen.

Kort om Jonas Gade