Mølletransport påvirker trafikken fra Hanstholm til Østerild

Hvis du planlægger at bevæge dig ud i trafikken omkring Hanstholm, Ræhr eller Østerild tirsdag den 29. marts, så skal du væbne dig med tålmodighed.

Mølletårn i indsejling
Foto: Michael Lyck Poulsen

"Bor du omkring Hanstholm, Ræhr, Østerild eller er det din faste rute? Så er der VIGTIG viden her!" 

Sådan skriver Thisted Kommune til borgerne i dag for at informere dem om morgendagens usædvanlige mølletransport fra Hanstholm til Østerild Testcenter.

Toppen af en fransk kæmpevindmølle - nacellen - begyndte torsdag aften klokken 20 sin tur fra Hanstholm Havn til endestationen ved testcentret i Østerild.

Nu er det så selve mølletårnet, der skal transporteres ud til testcentret.

Skal transporteres stående

Mølletårnet er 32 meter højt og skal højst usædvanligt transporteres stående, fordi det allerede er monteret med elektronik og anden teknik som ikke må ligge ned. 

Møllen er en Haliade 150, en 6 MW-havvindmølle fra franske Alstrom. Møllen kommer til at stå på den sidste af syv pladseer på testcentret i Østerild, der dermed er fuldt udlejet. 

Kørslen vil vare ca. 9 timer og 45 minutter og vil kører en gennemsnitsfart på 6 km. Derfor vil trafikken af gode grunde blive påvirket. 

Tag afsted i god tid 

Hjemmeværnet dirigerer trafikken og giver beboerne i husene på ruten besked i god tid, før transporten passerer. Politi og følgebiler er også med hele vejen langs ruten.

Tag derfor afsted i god tid eller planlæg en alternativ rute.