Mikrobryggerier med vokseværk

Flere små bryggerier er kommet styrket ud af finanskrisen og har nu så god gang i produktionen, at de har brug for større lokaler og udstyr.

111013_Viborg_Bryghus.jpg

Efter en periode med krise og konkurser er der nu atter højt skum i glasset hos flere mikrobryggerier.

Finanskrisen var hård var de mange små bryghuse, men de selskaber, der overlevede, er kommet styrket ud i krisen.

Det gælder blandt andet Viborg Bryghus, der nu har så travlt, at det har været nødvendigt at flytte produktionen af flaskeøl til Thisted Bryghus. Det lille bryggeri i Viborg har hidtil produceret 100.000 liter øl om året, men aftale med Thisted-bryggeriet sikrer, at det tal nu kan stige.

Grauballe Bryghus er et andet eksempel på et mikrobryggeri, der er flyttet i større lokaler. Fra landsbyen Grauballe til Silkeborg.

I 2012 stod mikrobryggerierne for 4,4 procent af det samlede danske ølsalg.

 

2:31
Viborg Bryghus sprænger rammerne og flytter halvdelen af sin produktion til Thisted.