Menneskehandel: Nu 12 anholdte

Dansk mand og brasiliansk kvinde varetægtsfængslet, men nægter sig skyldige. Samtidig har politiet foretaget en stribe nye anholdelser.

Den store midt- og vestjyske sag om menneskehandel vokser sig stadig større.

En 45-årig dansk mand og en 33-årig brasiliansk kvinde blev fredag varetægtsfængslet til den 4. april - sigtet for blandt andet menneskehandel og rufferi.

Og i løbet af fredagen har politiet så anholdt yderligere 10 personer. To af de nye anholdte sigtes for medvirken til menneskehandel og rufferi, mens de andre er prostituerede, som indtil videre er administrativt frihedsberøvet.

Lokket til Danmark under falske forudsætninger

Politiet mener, at de sigtede systematisk har udnyttet de prostituerede på otte jyske bordeller, hvoraf de fleste ligger i det midtjyske. Kvinderne er tilsyneladende lokket til Danmark under falske forudsætninger og har angiveligt skullet betale bagmændene 1200 kroner i døgnet.

- Det er alvorligt, at man får udenlandske kvinder til Danmark under falske forudsætninger og lokker med "guld og grønne skove", og så får de her kvinder til at arbejde som prosituterede for at tjene penge til sig, siger senioranklager Jens Severinsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De prostituerede kommer fra forskellige lande i Europa, Sydamerika og Afrika.

Efterforskningen var fredag stadig i fuld gang. Betjente ransagede 12 forskellige adresser - blandt dem et enkelt sted i Sverige.

Den danske mand og den brasilianske kvinde, der fredag blev varetægtsfængslet, nægtede sig skyldige, da de sad foran dommeren, og de har begge kæret fængslingskendelsen til landsretten. 

Manden sigtes også for røveri mod en prostitueret på et bordel i Fredercia, og den brasilianske kvinde er i den forbindelse sigtet for grov vold.

Vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fortæller her om anholdelserne og hvordan politiet har arbejdet med den store sag:

02:33 Luk video