Mange søger forgæves efter julehjælp

I denne uge var der flere steder i landsdelen ansøgningsfrist for at søge julehjælp. I år er der kommet rekordmange ansøgninger i hele landsdelen. Mange må gå forgæves, fordi hjælpe-organisationerne ikke har råd til at hjælpe alle.

Det tårnhøje antal ansøgere til julehjælp i Midt- og Vestjylland, gør det svært for hjælpe-organisationerne at nå ud til alle. Inge-Lise Klausholt fra Dansk Folkehjælp er en af dem, der har gjort en indsats for at samle penge sammen til trængende familier. I år har hun måtte gøre en ekstra stor indsats, fordi endnu flere har søgt om julehjælp. Dansk Folkehjælp i Holstebro har I år 25 procent flere ansøgere end sidste år. Det betyder at der ikke er penge nok til at hjælpe alle.

- Det er simpelthen frygteligt at skulle stå og vælge, hvem der kan få hjælp og hvem der ikke kan, siger Inge-Lise Klausholt, Dansk Folkehjælp i Holstebro.

Situationen er den samme flere steder i landsdelen. I Thisted, Viborg, Ikast er der også endnu flere, som rækker ud efter hjælp til at stable en juleaften på benene. I Skive har Røde Kors i år modtaget ansøgninger for 100.000 kroner, men organisationen har kun 40.000 kroner at gøre godt med.

Hos Mødrehjælpen i Viborg har 173 søgt om julehjælp. Det er 63 flere end i 2012, og mange flere end der penge til. Derfor må Mødrehjælpen give afslag til hver femte ansøger.

- Det har jeg det selvfølgelig ikke særlig godt med, for vi ved godt, at sådan et afslag gør nogen kede af det, især hvis de har forventet at få hjælp fra os, siger formand for Mødrehjælpen Karin Sjørring.

Julehjælpen består som regel af en kasse med julemad og gavekort til legetøj - i alt på en værdi mellem 500 og 1000 kroner.

02:29 Luk video