To mænd udsat for gaderøveri i Herning

Natten til lørdag blev to mænd udsat for gaderøveri i Herning. Det er formentlig de samme gerningsmænd, der står bag.

Politi.dk lys.jpg

To mænd blev mellem kl. 04 og 04.30 natten til lørdag udsat for røveri i Herning centrum.

Den ene, en 38-årig mand fra Kongens Lyngby, var på vej hjem fra en bytur på Fox and Hounds, da han blev passet op i Østergade af fem unge mænd med mellemøstlig eller somalisk udseende, som talte dansk med accent.

- De førte ham ned ad en sidegade, hvor de skubbede ham omkuld og stjal hans iPhone og kreditkort. Her efter stak de af, siger Bjarne Askholm, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Omkring kl. 04.15 skete der endnu et røveri i Herning. En 21-årig mand fra Risskov blev overfaldet i Søndergade foran restauranten Flammen af tre mænd med samme udseende som i det andet tilfælde. 

- De skubbede den unge mand op ad en væg og holdt ham fast i hans halstørklæde, mens de stjal hans pung og kreditkort, siger Bjarne Askholm.

Samme gerningsmænd

Senere på natten blev kosterne fra begge røverier funder ved busslusen i Grønnegade i Herning.

- Fordi kosterne fra de to røverier blev fundet samme sted, er det formentlig den samme gruppe, der står bag røverierne, siger Bjarne Askholm.

Politiet vil gerne høre fra vidner til røverierne eller folk, der har set nogen placere iPhone, pung og kreditkort i busslusen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.