Ny anmeldelse: Forsøgte at komme ind i bil ved Kærshovedgård

Tre mænd forsøgte at komme ind i forbipasserende kærestepars bil ved Udrejsecenter Kærshovedgård.

Torsdag aften har politiet fået sin anden anmeldelse, hvor borgere i bil er blevet passet op af mænd på Teglgårdsvej ved Udrejsecenter Kærshovedgård. Mændene fik bilen til at stoppe og forsøgte derefter at komme ind i bilen. 

quoteVi kan altså ikke sige, at det er nogen fra Kærshovedgård, der står bag. Det kan jo være hvem som helst. Vi kan heller ikke sige, at det ikke er folk fra Kærshovedgård på nuværende tidspunkt 

Henning Præstegaard, Politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi

- Vi tager selvfølgelig sagerne ret alvorligt, siger politikommissær Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En 24-årig mand og hans 21-årige gravide kæreste, der begge er fra Ilskov, kørte omkring klokken halv syv torsdag aften på Teglgårdsvej ved Kærshovedgård. Ca. ud for nr. 31 sprang en mand pludselig op fra grøften og vinkede til bilen. 

- Da parret så holder stille kommer yderligere to mand op fra grøften. De forsøger at komme ind i bilen. De hiver i håndtaget, men parret har låst dørene, siger Henning Præstegaard. 

Fakta: Hvem bor på Kærshovedgård

 

Teglgårdsvej er lille og mørk, og det er ikke meget parret når at se, af de tre mænd, før de er forsvundet ud i mørket igen. Så vidt parret hører, bliver de ikke truet verbalt, og da mændene har konstateret at dørene er låste, løber de hurtigt væk.  

Henning Præstegaard beskriver de tre som udenlandsk udseende. Den ene mand var iført en sandfarvet Canada Goose-lignende jakke. 

To anmeldelser

Sagen ligner en sag fra den 29. december, hvor en 20-årig kvinde ved højlys dag havde en lignende oplevelse. Netop på Teglgårdsvej ud for put and take søen, der ligger få hundrede meter fra Udrejsecenteret. 

- Vi tænker selvfølgelig det samme, som de fleste nok tænker. At det kan være folk fra Kærshovedgård. Efter anmeldelsen tog vi kontakt til vores døgnvagt på Kærshovedgård og til Kriminalforsorgen.

- Vi har fået kigget overvågningsvideo igennem fra en del timer før hændelsen og til en del timer efter. Vi kan konstatere, at der i det tidsrum ikke er nogen, der kan være de tre mænd, der er hverken kommet eller gået til Kærshovedgård, siger Henning Præstegaard. 

Kærshovedgård er et udrejsecenter for afviste asylansøgere, der har overskredet deres udrejsedato, personer udvist ved dom og personer på tålt ophold. Der er kapacitet til i alt 600 personer. Der bor i øjeblikket omkring 200 personer. 
Kærshovedgård er et udrejsecenter for afviste asylansøgere, der har overskredet deres udrejsedato, personer udvist ved dom og personer på tålt ophold. Der er kapacitet til i alt 600 personer. Der bor i øjeblikket omkring 200 personer. 

- Vi kan altså ikke sige, at det er nogen fra Kærshovedgård, der står bag. Det kan jo være hvem som helst. Vi kan heller ikke sige, at det ikke er folk fra Kærshovedgård på nuværende tidspunkt, siger Henning Præstegaard. 

 Der er ikke mange hundrede meter fra Teglgårdsvej 3, hvor begge hændelser er sket til Udrejsecentret.