Lungedag: Hvor mange skodder er der?

I dag markeres den internationale lungedag flere steder i regionen. På Skive Gymnasium og på Mercantec i Viborg skulle eleverne i morges gætte antallet af skodder foran skolerne.

lungedag.jpg

Eleverne på Skive Gymnasium og Mercantec i Viborg fik i dag en pakke og en udfordring ved indgangen til skolerne. Udfordringen i pakken lyder; 'Prøv at kysse en ryger' - og selvom ingen af eleverne på Mercantec tog udfordringen op på stedet, så var der enighed om, at kampagnen er god.

- Det virker lidt bedre end de der skræmmekampagner på cigaretpakkerne, og det virker lidt mere åbent. Man kan også stille spørgsmål her, det kan man ikke på en cigaretpakke, siger studerende Martin Christiansen.

- Før vi fandt på det her, overvejede vi, om vi skulle uddele nogle kort fra Sundhedsstyrelsen eller noget i den stil. Men det eneste vi ville få ud af det var at samle en hel masse kort op igen, som ikke blev brugt til noget, siger Michael Skov Jensen, overlæge ved Regionshospitalet i Viborg.

At tælle skodder virker

I stedet har pedellerne på skolerne samlet cigaretskoder ind fra skolens udeområder den seneste uge. I dag skulle eleverne så gætte på, hvor mange skodder der var i posen. Og det kunne tyde på, at den nye kampagne er den rigtige vej at gå:

- Det virker helt sikkert. Jeg synes det er skide ulækkert faktisk, og det er træls, hvis man går og jokker i det. Og det ser jo ikke lækkert ud vel? Altså, så jeg synes det er motiverende, siger studerende Marlene Jørgensen.

Kampagnen er et samarbejde mellem regionshospitalet i Viborg og Skive, Viborg og Skive kommuner og Danmarks lungeforening.