Lukkede ulovligt slagteri

Et anonymt tip sendte Fødevarestyrelsen på sporet af hjemmeslagteri i Videbæk.

Fødevarestyrelsens rejsehold har lukket et ulovligt slagteri på Brejninggårdsvej 24 i Videbæk.

Rejseholdet besøgte slagteriet efter et anonymt tip, og Fødevarestyrelsen opfordrer nu de forbrugere, der har købt eller modtaget lamme- eller fårekød fra stedet, til at kassere eller returnere kødet.

Det sker med den begrundelse, at slagtningen er foregået under uhygiejniske forhold og uden den lovpligtige kontrol - blandt andet fordi slagterummet lå i direkte forbindelse til en lade med levende får.

Indvolde på møddingen

Folkene fra rejseholdet fandt en trillebør med fire fåreskind og tre fårehoveder på ejendommen. Der var dog ingen spor af det slagtede kød, som ifølge ejeren var blevet slagtet og afhentet samme dag. Til gengæld opdagede rejseholdet, at der på møddingen lå indvolde fyldt med levende maddiker, og kontrollørerne mener derfor, at der også tidligere er sket slagtninger på ejendommen.

Ejeren af det ulovlige slagteri kan nu se frem til en bøde for manglende egenkontrol, ulovlig fødevarevirksomhed, uhygiejniske forhold, ukorrekt bortskaffelse af slagteaffald - og manglende samarbejde under kontrollen.

Dertil kommer, at politiet har beslaglagt udstyret i det ulovlige slagteri.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra ejendommens ejer.