Lufthavnschef tror på fortsat udvikling

Fra oktober vil der være endnu flere flyvninger mellem Karup og Kastrup Lufthavn. Det glæder lufthavnschefen, der tror på, at den gode udvikling fortsætter.

Karup Lufthavn 2_0.jpg

Fra 25. oktober vil der være 25% flere flyvninger på ruten Karup-København. Og det glæder lufthavnschefen.

- Alt i alt er det positivt. Vi arbejder os stille og roligt tilbage mod det niveau, vi var på tidligere. Og det vil selvfølgelig også have en betydning for lufthavnens ejere, at de kan se, at tendensen for 2014 er vendt, siger Erik Jakobsen til TVMIDTVEST.

Således vil der fremover være syv afgange mandag til torsdag. Om fredagen er der otte flyvninger, mens der lørdag og søndag kommer tre daglige afgange. I alt bliver det til 42 afgange om ugen.

- Vi håber på, at vi allerede i 2016 kan se, at vi får et forhøjet passagertal, og det tyder det jo allerede på.

De seneste målinger viser, at der i maj var 11 procent flere passagerer, end der var i maj sidste år.

- Det hænger jo sammen med, at nogle af vores tidligere passagerer vender tilbage. Lufthavnene omkring os, så som Aalborg, har jo haft en tilbagegang på omkring 10 procent, siger Erik Jakobsen.

Når DAT indsætter flere flyvninger, bliver det dog med samme passagerkapacitet, da de erstatter de nuværende maskiner med mindre fly.

- Hvis trenden fortsætter, kan det jo være, at DAT kan finde på at udvide til otte flyvninger i hverdagene hvor vi i dag har syv. Så jeg håber på, at udviklingen fortsætter, siger Erik Jakobsen.