Brand på Holstebro Kaserne: Leopardkampvogn hjælper med slukningen

Branden er nu under kontrol, fortæller den vagthavende indsatsleder. En leopardkampvogn har hjulpet med slukningsarbejdet.

Flammerne ved branden haf, ifølge kasernen, været otte-ti meter høje (arkivbillede),
Flammerne ved branden haf, ifølge kasernen, været otte-ti meter høje (arkivbillede),
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Brandvæsenet i Holstebro er onsdag eftermiddag på Holstebro Kaserne for at slukke en brand.

Der er tale om en stor bunke fældede træer på omkring 30 gange 15 meter i grundarealet og fire til fem meter højt, der er gået ild i.

- Vi kommer ud til den her store stabel træer, hvor der er gået ild i den ende ende, og det er ved at brede sig til den anden ende, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Morten Würtz Gräs, og fortsætter:

- De siger selv, at flammerne har været otte-ti meter høje, da branden var på sit mest voldsomme. Nu er flammerne omkring fire-fem meter høje.

På nuværende tidspunkt kendes brandårsagen ikke.

Leopardkampvogn hjælper til

Foruden brandvæsenets egne slukningsværktøjer har et køretøj fra kasernen sluttet sig til slukningsarbejdet. Der er tale om en leopardkampvogn.

- Det er ikke så tit, man får hjælp af en leopardkampvogn til at hjælpe med at slukke en brand. Den har fræset jorden og lavet et brandbælte, så ilden ikke kan sprede sig, siger Morten Würtz Gräs.

Brandbæltet, lavet af kampvognen, fungerer som standsningslinje på den ene side af branden, mens en vej fungerer som standsningslinje på den anden side.

Branden kunne have bredt sig

Den vagthavende indsatsleder fortæller, at han kunne se røgen helt ude fra Struer Landevej, da de var på vej ud til branden.

- Hvis de ikke havde ringet, så kunne det godt have bredt sig. Der er lyng og tørt græs på øvelsesområdet, hvor branden foregår, siger han og kalder samtidig branden for et ’stort Sankt Hansbål’.

Slukningsarbejdet forventes at tage en time eller to, inden de sidste eftergløder er slukket.

2:18
SE OGSÅ: Et strandskadepar er så begejstret for Jydske Dragon Regiment, at det år efter år vender tilbage til Holstebro Kaserne.