Hurtig handel: Lem-selskab gik konkurs i fredags - nu er det solgt

IPL Group består af tre virksomheder, hvor tyve medarbejdere i alt afskediges i forbindelse med salget til den nye ejer, som blev præsenteret mandag.

IPL Group i Lem består af tre virksomheder med 140 ansatte. Tyve af dem mister jobbet i forbindelse med konkurs og salg.
IPL Group i Lem består af tre virksomheder med 140 ansatte. Tyve af dem mister jobbet i forbindelse med konkurs og salg.
Foto: IPL Group

I fredags blev IPL Group i Lem erklæret konkurs ved skifteretten i Herning. Men hen over weekenden har kurator Jens Paulsen sammen med den potentielle køber, Brian Pedersen, arbejdet på en løsning. 

- Hvis man har en akut blødning, skal der handles hurtigt, siger Jens Paulsen til TV MIDTVEST:

Løsningen er medarbejderne blevet præsenteret for mandag eftermiddag.

- Jeg synes, der er godt perspektiv i at have sådan en virksomhed. Jeg tror stadig, vi kan lave industriproduktion i Vestjylland, forklarer Brian Pedersen til TV MIDTVEST.

IPL Group består af tre virksomheder. Dana-Tank og IPL, som holder til i Lem, og Ferrodan i Skjern. I alt har 140 medarbejdere har været beskæftiget. Omkring tyve af dem er blevet fyret i forbindelse med salget.

Lokalt forankret

Brian Pedersen har de seneste fem år været en del af Linka Energy i Lem, som laver biomasseanlæg. Først som hovedaktionær og administrerende direktør og nu som bestyrelsesformand. Så han har kunnet følge med i IPLs arbejde i byen.

- Formålet med at købe er, at det fremadrettet skal laves til en fornuftig forretning, uddyber Brian Pedersen og fortsætter:

- Men jeg er også rigtig glad for at kunne medvirke til, at mange mennesker kan beholde jobbet.

Selskabet får ny direktør fra i dag og ellers er det "business as usual".

- Vi vil som udgangspunkt ikke vende det hele på hovedet på første dag, og det er væsentligt, at der ikke skete noget produktionsstop, hvor medarbejderne blev sendt hjem.

Derfor har virksomhederne altså ikke været i "dvale".

10:46
I 2008 lavede vi Fast Arbejde fra den ene af de tre virksomheder, Dana-Tank.