Landsret: Tvind-sagen kan fortsætte

Vestre Landsret afgjorde i dag, at Tvind-sagen mod fire tiltalte kan køre videre, selvom man ikke har kunnet finde dem og forkynde sagen for dem personligt.

Vestre_Landsret_int_2_type1.jpg

Anklagemyndigheden i Tvind-sagen har vundet en lille sejr i den langtrukne sag. I dag afgjorde Vestre Landsret i Viborg nemlig, at anklageren godt kan køre en ankesag mod de fire tiltalte fra Tvind-imperiet, uden at sagen er blevet forkyndt for dem personligt.

Fordi man ikke har kunnet finde de tiltalte, forkyndte anklagemyndigheden i stedet sagen i Statstidende, men den procedure ville Mogens Amdi Petersens forsvarer, John Korsø Jensen, ikke acceptere.

Derfor var det op til Vestre Landsret at tage stilling til fremgangsmåden.

Berettiget besvær

Og der er ingen tvivl om, at det har været usædvanligt svært for anklagemyndigheden at finde de fire tiltalte, slog retten fast. Eftersom de fire er rejst ud af landet og anklagemyndigheden har haft tilstrækkeligt besvær med at overbringe informationen om sagen, så gav Vestre Landsret i dag lov til at optage ankesagen ved blot at indrykke den i Statstidende.

Tre af de tiltalte blev frikendt i byretten i 2006, mens en af de tiltalte, talsmanden Poul Jørgensen, i 2009 blev fundet skyldig i underslæb af særlig grov beskaffenhed og skattesvig. Han blev straffet med fængsel i 2 år og 6 måneder.

Efter landsrettens kendelse tirsdag vil forsvarerne nu havde Højesteret til at se på afgørelsen.