Landsbrugsmaskiner rammer kantpæle langs vejene

Væltede kantpæle er et stort problem, når landmændene høster.

Landsdelens landmænd arbejder i disse dage hårdt for at få høsten i hus, og det kan ses langs de midt- og vestjyske veje.

I høsttiden bliver særligt mange kantpæle langs vejene nemlig kørt ned. Det skriver Skive Folkeblad.

- Det er et ret stort problem. Det skyldes formentlig, at enten landbrugsmaskiner eller lastbiler kører på dem, siger Lars Skovgaard, leder af Park og Vej i Skive Kommune til Skive Folkeblad.

Sammenstødene sker formentlig, når landmændene kører i de store landbrugsmaskiner på vejene.  

En udgift for kommunerne

Væltede kantpæle er noget, der koster i kommunekassen. Det er nemlig sjældent, at synderne giver sig til kende, når deres mejetærsker eller traktor rammer de hvide vejpæle. Det efterlader de kommunale vejvirksomheder med regningen, som lyder på omkring 200 kr. pr. kantpæl, der skal udskiftes.

- Jeg mener, det er muligt at undgå at køre ind i dem. Der er 100 meter mellem kantpæle, så der er plads til at trække ind uden at påkøre en kantpæl, siger leder af Park og Vej, Lars Skovgaard til Skive Folkeblad.

Bør melde sig

Færdselspolitiet gennemfører indimellem kontrol af landbrugsmaskiner, der kører på offentligt vej, men om føreren kører kantpæle ned, tjekker politiet ikke.

De store markmaskiner køres ofte langsomt, og føreren har pligt til at holde ind for at undgå unødig kø på vejene. 

- Føreren af en landbrugsmaskine bør give sig til kende, hvis han kører en kantpæl eller et vejskilt ned, da han er erstatningspligtig på samme måde som en bilist, der for eksempel laver skade på en andens bil under parkering, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi.