Læger frygter regeringsindgreb

De praktiserende læger vurderer, at flere ældre læger, hvis regionernes forslag til en ny overenskomst bliver gennemført. Det vil ramme hårdt i yderområderne.

010513_Stetoskop.jpg

Konflikten mellem Kommunernes Landsforening og lærerne er knap overstået, før en ny konflikt er på vej inden for det offentlige.

Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem de praktiserende læger og regionerne brød sammen tirsdag aften, og nu frygter lægerne, at det ender med et regeringsindgreb, som stort set vil være lig med regionernes oplæg - et oplæg, som lægerne finder helt uacceptabelt.

- Det er en styring af vores daglige arbejdsliv, som ikke harmonerer med den måde, vi har opbygget almen praksis på i Danmark, siger formanden for de praktiserende læger (PLO) i Midtjylland, Karsten Rejkjær Svendsen.

PLO frygter, at flere ældre læger simpelthen vil stoppe, hvis regionernes forslag bliver gennemført - og det vil især gå ud over yderområderne, som i forvejen er plaget af lægemangel.

- Tag ikke patienterne som gidsel

Det socialdemokratiske regionsrådsmedlem, Anders Kühnau, der er næstformand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, forstår ikke lægernes frygt.

- Vores udspil går ikke ud på at lave forringelser, så det ikke er en god ting at drive en praksisvirksomhed i Danmark. Det vil stadig være et attraktivt og godt arbejde, siger Anders Kühnau.

Han advarer lægerne om at tage patienterne som gidsler.

- Konflikten vedrører styringen af almen praksis og har i princippet ikke noget med patienterne at gøre, så jeg synes ikke, at det retfærdiggør, at man inddrager dem som gidsler i konflikten.

Interview med formanden for de praktiserende læger i Midtjylland, Karsten Rejkjær Svendsen:

1:39
Karsten Rejkjaer Svendsen

 

2:11
Flere ældre læger overvejer at lukke deres praksis, hvis regionernes udspil til en ny overenskomst bliver gennemført.