Læge udskrev medicin trods forbud

En 67-årig læge, der bl.a. har arbejdet i Balling er blevet idømt 30 dages betinget fængsel, efter at han udskrev medicin uden tilladelse.

Københavns Byret idømte mandag en 67-årig læge 30 dages betinget fængsel. Det skriver Ekstra Bladet.

Lægen, der bl.a. har arbejdet som vikar i Balling, var egentlig frakendt retten til at udskrive afhængighedsskabende medicin.

Men ifølge Københavns politis specialanklager udskrev han trods sit forbud i perioden mellem 2014 og 2015 hele 598 recepter svarende til 12.000 doser vanedannende medicin.

Ifølge Ekstra Bladet fraskrev den 67-årige læge sig frivilligt retten til at udskrive afhængighedsskabende præparater allerede i 1996, da der var mistanke om, at han selv havde et misbrug af alkohol og lægemidler.

Han forklarede i retten, at hans alkoholmisbrug kun foregik i weekenderne, men blev altså alligevel idømt 30 dages betinget fængsel for at have overtrådt sin ret til at udskrive medicin og for at sætte sine patienters sikkerhed i fare.

Ifølge TV MIDTVEST’s oplsyninger har lægen arbejdet i Balling som vikar i en periode på knap tre måneder i løbet af 2015.

Se mere om sagen i vores nyheder kl. 19:30.