Kvinde stikker kæreste i halsen: Ramt en halv centimeter fra pulsåren

​Et skænderi mellem en mand og kvinde fra Skive udviklede sig fredag aften til et knivstikkeri. Politiet blev vildledt i opklaringen af sagen.

politiskilt.jpg
Foto: Flemming Christensen

Politiet var på lidt af et detektivarbejde i Skive sent fredag aften, efter en anmeldelse om et knivstikkeri i en lejlighed på Grønnegade kom ind.

Da politipatruljen nåede frem, stod den knivstukkede mand sammen med sin kæreste på gaden, og her viste det sig hurtigt, at opklaringsarbejdet ville blive af den besværlige slags.

- Den 32-årige mand og hans 28-årige samlever gav deres forklaring af, hvad der var sket. De fortalte, at en ukendt mand havde stukket den 32-årige i halsen, da de lukkede døren op til deres lejlighed, siger Henrik Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vores tekniske undersøgelser af gerningsstedet viste dog, at det ikke helt kunne hænge sammen på den måde. I løbet af aftenen ændrede parret deres forklaring og gav pludselig navnet på en mistænkt, som vi anholdt. Efter afhøringen faldt mistanken dog på kvinden i stedet, forklarer vagtchefen.

Stukket en halv centimeter fra pulsåre

Politiet konkluderede efter afhøringerne, at historien om knivstikkeriet var en helt anden end den, parret først havde fortalt.

Det viste sig at være kvinden, som under et skænderi havde stukket sin kæreste i halsen med kniven.

- Han fik sig et snitsår i halsen, og kniven ramte en halv centimeter fra halspulsåren, siger Henrik Nielsen.

Politiet har vurderet, at knivstikkeriet ikke var en bevidst handling, og derfor bliver kvinden ikke fremstillet i sagen. Hun er dog sigtet for vold, mens parret muligvis også bliver sigtet for at have kastet mistanken på en uskyldig person.

Manden er udenfor livsfare.