Kronisk syge skal leve sundere

Sundhedsstyrelsen har netop bevilget 3,7 millioner til nyt undervisningsprojekt

Det gamle ordsprog hedder, at en ulykke sjældent kommer alene. Det gælder også, hvis man lider at en kronisk sygdom. Analyser fra Region Midtjylland viser nemlig, at hele 76 procent af patienter med psykiske lidelser har mindst en sygdom oveni. 52 procent har to sygdomme eller mere oven i den psykiske sygdom. Derfor skal patienterne tilbydes undervisning, der kan dem dagligdagen.

 

Støtte fra Sundhedsstyrelsen

Undervisningen er en del af et nyt projekt, der skal skydes i gang fra livstilscafeerne på Regionshospitalerne i Herning og Holstebro. Det har netop fået 3,7 millioner kroner i støtte fra Sundhedsstyrelsen og er for eksempel målrettet patienter med gigt, lungesygdom, hjerteproblemer og psykiske lidelser.

Patienterne, der får tilbudt undervisning, vil blive henvist fra læger eller sygehuse, og rekrutteringen går for alvor i gang før jul i år. Omkring 100 patienter vil årligt få tilbuddet, forklarer Lucette Meillier, Center for Folkesundhed, der er leder af projektet.

 

Læs mere på Center for Folkesundheds hjemmeside eller hør Lucette Meillier forklare, hvad det nye projekt vil gå ud på her: