Kristian Jensen risikerer Rigsretten

Venstres næstformand, Kristian Jensen, risikerer en tur i Rigsretten for sin rolle i sagen om de forkerte ejendomsvurderinger i sin tid i Skatteministeriet.

Forhenværende skatteminister Kristian Jensen (V) har været vidende om, at Skat har opkrævet uberettigede skatter fra boligejere. Det er Ekstra Bladet, der gennem aktindsigt har fundet ud af, at Venstres nuværende næstformand har haft kendskab til, at der var fejl i skatteopkrævningerne. Dokumenterne, som består af en række ministerforelæggelser, viser, at Skat i 2004 havde kendskab til, at der var fejl i boligejernes skattefradragne.

- Det var meget omtalt i aviserne tilbage i 2004, at der var en række problemer med at få de rigtige fradrag, fordi danskerne skulle dokumentere nogle udgifter som lå flere år tilbage i tiden. Derfor var det nødvendigt, at vi tilførte flere ressourcer, så Skat kunne hjælpe danskerne, fortæller Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Kristian Jensen gjorde ikke noget

Ifølge Ekstra Bladet viser et notat fra den 21. september 2004, at Skat skriver følgende til daværende skatteminister, Kristian Jensen.

- Der forestår et stort arbejde med at rette op på de mangler, der kan konstateres, og at arbejdet kan strækkes over mange år, fordi det kan være svært for vurderingsmedarbejderne at identificere alle de grunde, der har ret til fradrag.

En melding, Kristian Jensen angiveligt skulle have holdt boligejerne uvidende om.

Yderste konsekvens: Rigsretssag

Efterfølgende vurderer både Kristian Jensen og ministeriets medarbejdere flere scenarier, forud for beslutningen om at holde lav profil. Ifølge Ekstra Bladets aktindsigt skulle der være blevet diskuteret både offentliggørelse overfor befolkningen og på Skats hjemmeside. Men ingenting blev gjort. Det faktum gør, at en ekspert i forfatningsret er overrasket over, Skats fortielse.

- Jeg synes ikke, det er i orden, at de ikke foretog sig noget. Det, at de ikke har reageret kan give anledning til, at man i sidste ende skulle mødes i Rigsretten. Ud fra det jeg har set indtil nu, vurderer jeg dog en rigsretssag som værende urealistisk, siger Claus Haagen Jensen, professor ved Aalborg Universitet til TV MIDTVEST.

Se her indslag fra den 25. august om Kristian Jensens rolle i ejendomsvurderingerne og hør, hvordan TV2's politiske kommentator vurderer Kristian Jensens fremtid efter sagen:

03:17 Luk video