Kraftige vindstød blæste stort festtelt væk

Det kraftige uvejr, der passerede landsdelen lørdag eftermiddag skabte store problemer i det midt- og vestjyske. På Sallingsund Færgekro blæste et stort festtelt med opdækning til 200 personer væk.

Kraftig blæst har lørdag rusket Midt- og Vestjylland godt og grundigt igennem. Lørdag eftermiddag blev et stort festtelt eksempelvis lagt fuldstændig ned på Mors.

Ulykken skete kort tid inden, at 200 festglade gæster skulle ankomme til en aften med middag, dans og godt selskab, og fem tjenere var i fuld gang med at forberede løjerne, da blæsten rev teltet løs.

 - Gæsterne var heldigvis ikke kommet endnu. Der var kun tjenerne til stede, som var ved at sætte et musikanlæg op. - Men teltet er væltet, og det er altså et stort festtelt til 200 personer. Det er blevet fuldstændig lagt ned, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Ingen af de fem tilstedeværende blev alvorligt kvæstet ved ulykken, men en måtte dog tage på skadestuen med en skadet arm. Politiet er nu i gang med at undersøge, hvordan det kunne ske.

 - Indsatslederen fra beredskabet er oppe nu og vurdere og kontrollere opstillingen. De skal jo være stormsikret sådan nogle telte. Det følger vi op på med arbejdstilsynet, fortæller vagtchefen.

Maskinhus brast sammen

Og det er ikke den eneste ulykke, blæsten har forårsaget i landsdelen

 - Det har altså været ret voldsomt heroppe. I Thisted er et 600-800 kvadratmeter stort maskinhus fuldstændig brast sammen. Anmelderen fortæller, at det er så kraftigt, at en hestetrailer ude på hans gårdsplads letter en til to meter, siger Ole Vanghøj.

Blæsten har også revet også Falck op af stolen flere gange i løbet af lørdagen. 25 gange har de måtte rykke ud til stormskader, fortæller kommunikationschef i Falck Louis Honore.

 - Det er mest væltede træer og tagsten, der har revet sig løs. Men mest træer, som enten forstyrrer trafikken, eller som er væltet ned i eller truer med at vælte ned over boliger.

/ritzau/