Konservative vil hæve fredning af ulven: - Den skal ikke være i Danmark

Orla Østerby (Kons.) er klar til at få fredningen af ulven ophævet i Danmark.

- Nu skal vi politikere agere, lyder det fra Orla Østerby (Kons.), der ønsker ulvens fredning ophævet.
- Nu skal vi politikere agere, lyder det fra Orla Østerby (Kons.), der ønsker ulvens fredning ophævet.
Foto: TV 2

Ulven hører ikke til i Danmark, og derfor skal den ikke være fredet.

Så klar er meldingen fra de konservatives medlem af miljø- og fødevareudvalg Orla Østerby, der sammen med sit parti vil have Folketinget til at fjerne fredningen af ulven og dermed gå imod EU-lovgivningen.

- Vi er ved at indrette os sådan, at det er ulven, der bestemmer. Vi hegner får og dyr inde. Borgerne ændrer adfærd. Hvis det endelig skulle være, at ulven skulle være i Danmark, så kunne vi jo have et reservat, hvor vi hegner ulven inde, så der stadig er nogle ulve, vi kan komme og se på, siger Orla Østerby.

- Vi foreslår simpelthen ministeren, at fredningen af ulven skal ophæves. Vi skal tage hånd om den bekymring, der er i det vestjyske og nordjyske nu. Vi kan ikke være bekendte, at bekymringen fortsætter med at udvikle sig, lyder det.

Konservative vil reagere nu

Udmeldingen kommer efter, en ulv mandag blev skudt på en mark ved Ulfborg. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har tidligere udtalt, at han vil diskutere med EU, om man kan lempe fredningen, så det bliver lettere at regulere problemulve.

Men det er ikke nok for de konservative.

- Nu skal vi politikere agere, og så skal vi sørge for, at områderne i det vest- og nordjyske bliver områder, man tør bevæge sig rundt i, siger Orla Østerby.

- Vi vil gå hele vejen. Danmark er simpelthen for lille til ulven, og det er faktisk synd for ulven at være her, hvor den hele tiden møder mennesker. Ulven skal ikke være i Danmark. Hvis den skal det, så skal vi sætte hegn om ulven i stedet for at sætte hegn om mennesker og dyr. Jeg synes, vi skal tage kampen med EU. Vi er parate til at støtte i kampen.

3:27
Her kan du høre Orla Østerbys syn på ulvens tilbagevenden til den danske natur.