Kollerup om redningsstation: Ministeren må handle

Simon Kollerup var i dag på Agger, hvor han besøgte den lukningstruede redningsstation. Nu må forsvarsministeren reagere, mener han.

Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Socialdemokrat og folketingsmedlem, Simon Kollerup, der er valgt i Thy og på Mors besøgte i dag den lukningstruede redningsstation i Agger. Simon Kollerup frygter for konsekvenserne af en potentiel lukning af stationen, der er drives af deltidsansatte.

- Det her handler grundlæggende om liv eller død. Det er trygheden, som er sat på spil. Særligt området omkring Mors er i dag bedre dækket ind af den meget fleksible og hurtige udrykning, som Agger-stationen kan levere ift andre omkringliggende stationer. Så det vil få store konsekvenser for hele vores område, hvis en lukning bliver gennemført, og ikke kun i Agger, siger Simon Kollerup.

Han frygter især for sikkerheden for de mange lokale fiskere, turister og surfere i området. Nu lægger Simon Kollerup op til initiativ fra forsvarsministeren.

- Forsvarsministeren må også have en holdning til det her. Jeg nægter at tro, at Venstre og regeringen virkelig vil høste så få, få penge, som han ville kunne finde her, når han ser på, hvilken utryghed og usikkerhed det vil skabe. Jeg fik at vide i Agger i dag, at man i Sverige og Norge rent faktisk opretter kystredningsstationer, og derfor må ministeren forholde sig til, hvordan de danske planer passer med udviklingen i de nabolande, vi ynder at sammenligne os med, siger Simon Kollerup. 

01:58

Redningsstationen i Agger er i fare for at lukke. Et forslag fra Søværnets Marine-stab lægger nemlig op til at den skal nedlægges

Luk video

 

Det er et forslag fra Marinestaben - Søværnets hovedkvarter i Karup - der har bragt redningsstationen i fare. Baggrunden er blandt andet, at der skal investeres i nye redningsbåde til de store havne,  og derfor skal der findes besparelser andre steder.